NOC RESTUARACJI 2018 - SMAKI POLSKI

TO JUŻ 7 EDYCJA!

Noc Restauracji odbywa się nieprzerwanie raz do roku od 2012 roku. Ideą przyświecającą od początku naszej imprezie jest promocja najwyższej
jakości oferty gastronomicznej, którą można spotkać jedynie  w najlepszych restauracjach i u najlepszych szefów kuchni. Już od drugiej edycji
nasze zainteresowanie skierowało się na odczarowanie regionalnych tradycji kulinarnych i lokalnych składników. Pracowaliśmy nad zbudowaniem
mody na regionalne oraz polskie produkty i smaki! Kolejne chcemy budować w oparciu o selekcję najwyższej jakości polskich produktów, które
świetnie sprawdzą się zarówno w domu jak i w sektorze HORECA.

 

IDEA 2018 -
w Gdańsku oraz w całej Polsce

W tym roku Noc Restauracji będzie trwała aż 3 dni!
Start w piątek 6 lipca, koniec w niedzielę 8 lipca.

GDAŃSK

Tegoroczna edycja będzie wyjątkowa! W tym roku wydarzenie połączone zostanie z dwoma dużymi imprezami: Gdańsk –
Baltic Sail oraz Międzynarodowym Zlotem Gdańszczan. Restauracje przygotują menu starogdańskie oraz potrawy znanych Gdańszczan.
Dzięki czemu uczestnicy będą mieli okazję spróbować gdańskich specjałów oraz skosztować potraw,  za które kochali Gdańsk jego wybitni mieszkańcy. Spodziewamy się udziału około 20 restauracji z Gdańska!

CAŁA POLSKA

 

Chcemy zaprosić do współpracy 100 restauracji na 100 lat niepodległości. Każda restauracja przygotuje menu degustacyjne składające się
z 5 pozycji inspirowanych smakami sławnych Polaków lub kuchnią staropolską. W menu będą użyte tylko polskie składniki, w tym te które
uzyskały certyfikaty i znaki jakości. Partnerami wydarzenia będą wyłącznie wytwórcy polskich produktów premium: producent sera Bursztyn
– Spomlek, wytwórca olejów smakowych Łagowski Manufaktura, producent wędlin najwyższej jakości: Dreszler Masarnia z Tradycją.

 

Kto jest z nami?

Zaprosimy do współpracy tylko renomowane restauracje i szefów kuchni. Kierujemy się znajomością rynku i bezpośrednimi poleceniami. 
Udział w naszej imprezie potwierdzili już znani  z zamiłowania do polskiego produktu wysokiej jakości szefowie, między innymi:
1. Dawid Łagowski – restauracja Destylarnia – Pałac Mierzęcin
2. Jacek Fedde – Fedde Bistro Gdynia
3. Grzegorz Nowicki – restauracja Horyzont – Aquarius Hotel ****** Kołobrzeg
4. Dominik Narloch – restauracja Cucina – City Park***** Poznań
5. Paweł Stawicki – restauracja Mercato – Hilton ****** Gdańsk

Koszyk specjałów Smaki Polski 2018 

W cenę pakietu startowego 2018 wchodzi koszyk specjałów od partnerów produktowych Nocy Restauracji:
• Kolekcja polskich serów premium z serii Sekrety Serowara
• Selekcja oliw smakowych z Łagowski Manufaktura
• Dodatkowe produkty niespodzianka, które będzie można użyć podczas Nocy Restauracji

 

Warunki uczestnictwa

Podstawą kwalifikacji w imprezie jest:
• Przesłanie propozycji menu degustacyjnego Noc Restauracji 2018 – Polskie Smaki składającego się  z pięciu elementów do dnia
20 czerwca 2018
• Menu powinno być autorską interpretacją smaków polski szefa kuchni.
• W menu powinni znaleźć się lokalni dostawcy wskazani z nazwy
• W menu należy użyć jako składników dań lub akcentów np. mini degustacja wyrobów z paczki partnerów nocy restauracji. 
Uczestnictwo w imprezie wiąże z wniesieniem opłaty za pakiet startowy w wysokości 749,00 pln netto
W cenę pakietu startowego 2018 wchodzi:
• Promocja lokalu na stronie internetowej i profilu facebook Nocy Restauracji.
• Wydruk menu lokalu na Noc Restauracji
• Dostarczenie ulotek i plakatów promujących imprezę
• Przesłanie koszyka specjałów od partnerów produktowych Nocy Restauracji.
• Informacja o lokalu w notatkach prasowych przesyłanych do partnerów i prasy kulinarnej między innymi do
Food and Friends, Kuchnia, Food service, Poradnik Restauratora, KukBuk

 

info(at)nocrestauracji.pl

landbrand
ul. Czekoladowa 4
60-680 Poznań

tel. 61 22 17 917
kom. 663 980 194