Avocado Restaurant & WineJagnięcina z czubricą/ truskawka z kawą i chilli/ consomme cebulowe/ puree z jeżyn/ burak/ topinamburwww.avocado-poznan.pl
Bazar 1838Jagnięcina w sosie masala w towarzystwie ryżu basmanti z kolendrąwww.bazar1838.pl
Drukarnia Skład Wina & ChlebaO 21:00 pokaz produkcji czekolady i wypieku chleba Turbot/ koper ogrodowy/ tapioka/ kalafior/ zatar/ botwinka/ prosecco www.poznan-drukarnia.pl38 zł
FigaStek z miecznika, ziemniaki ratte, krewetka, chorizo, kapary, soliród, szpinak, brązowe masłowww.figarestauracja.pl49 zł
JadalniaBiodrówka jagnięca z ziemniakami glazurowanymi w jogurcie, tatarakiem i sosem jęczmiennymwww.jadalnia.com36 zł
Lars, Lars & LarsWolno duszona jagnięcina/ gęsty sos na lubczyku, miodzie i lokalnych dzikich ziołach/ młode ziemniaki opiekane na maśle i majeranku/ twaróg wędzony/ ziołowa salsa z miętą, kolendrą, pietruszką i bazylią/ grillowana cytrynawww.larslarslars.pl
MonidłoO 20:00 live cooking z udziałem gościJeleń, jałowiec, ostropest plamisty, liść laurowy, cząber, ciecierzyca, wędzony czosnek, sezam, burak, kminek www.monidlo.com.pl35 zł
NIKUO 22:00 gotowanie na żywo z szefem kuchni Adamem ZastróżnymSchab z dzika podany z prasowanym bekonem, na puree ziemniaczano-ziołowym, całość dekorowana świeżymi pokrzywami, mchem ziołowym i paloną trawą żubrowąwww.nikurestauracja.pl39 zł
NOONŚródziemnomorski Ramen, oregano, tymianek, cząber, owoce morza, szafran, makaronwww.iblpoznan.pl26 zł
Oskoma22:00 pokaz kuchni molekularnej w wykonaniu szefa kuchni Adama Adamczaka, z udziałem Adama Hołogi uczestnika programu Mam TalentRaja/ ostryga/ szparagi w glazurze ziołowej/ ocet z jabłek i werbeny cytrynowej/ dashi z mlekiem kokosowym i trawą cytrynową 48 zł
P jak Pysznie (Kępno)
ROOMww.roompoznan.pl
Świńskie UszyPokaz barmański w wykonaniu Szefa Baru - Łukasza RaźniewskiegoCzerwony kurek na szafranowym risottowww.swinskieuszy.pl19 zł
Togawww.toga.poznan.pl/